Het behandelen van Parodontitis

Parodontitis ontstaat als een tandvleesontsteking (Gingivitis) zich uitbreidt van de tandvleesrand naar het daaronder gelegen kaakbot. Wanneer het tandvlees en kaakbot worden aangetast, ontstaan er blijvende openingen (ook wel ‘pockets’ genoemd) tussen het tandvlees en het worteloppervlak van tanden en kiezen.

Wanneer de pockets dieper worden, verdwijnt steeds meer houvast van de tanden en de kiezen en kunnen deze los komen te staan. Deze tandvleesontsteking, waarbij het kaakbot wordt aangetast, wordt Parodontitis genoemd.

Parodontitis stabiliseren en verergering voorkomen

Parodontitis kan bij iedereen ontstaan. De kans op het ontstaan van Parodontitis neemt toe als mensen ouder worden. Naast leeftijd en (onvoldoende) mondhygiëne zijn er nog een aantal factoren van invloed op het ontstaan van Parodontitis, zoals: erfelijkheid, overdraagbaarheid, roken, stress en voeding.

Om de Parodontitis te stoppen en klachten te verhelpen, is vaak een uitgebreide behandeling noodzakelijk. In de Mondhygiënistenpraktijk Zutphen kunnen we samen met u het probleem stabiliseren en nieuwe problemen voorkomen. Vooral door te zorgen voor een goede bacteriële balans in uw mond.

Wilt u hier meer over weten? Neem gerust even contact op.