Bij kinderen en tieners zijn het gebit en de mondgezondheid continu in ontwikkeling. Onze mondhygiënisten helpen hen – en hun ouders – daarbij met tips, adviezen en vooral preventieve zorg. Zo voorkomen we mondproblemen en zorgen we voor een sterk gebit op latere leeftijd.

0 – 12 jaar: Ook een melkgebit heeft goede zorg nodig. Ouders kunnen daar veel aan doen. Een bezoek aan de mondhygiënist helpt daarbij. Dat is vaak ook wat laagdrempeliger dan een bezoek aan de tandarts. Wij leren jonge kinderen goed poetsen en helpen gaatjes voorkomen.

12 – 18 jaar: Bij tieners blijft goed poetsen en onderhouden een belangrijk aandachtspunt. Pubers vinden het zelf soms minder belangrijk. Dan helpen onze poets-, lifestyle- en reinigingsadviezen. Zeker in deze levensfase waarin vaak nogal wat energiedrankjes en snoep genuttigd worden. Daarin zitten veel suikers die het gebit kunnen beschadigen. Tieners die een beugel (of mondpiercing!) dragen, helpen wij met tips, poetsadvies, reinigen van de beugel en onderhouden van de mondgezondheid.

Voor kinderen tot 18 jaar is de mondzorg verzekerd in de basisverzekering.