De meeste patiënten die onze praktijk in Zutphen bezoeken, zitten in deze leeftijdscategorie. Naast preventieve mondzorg zijn diverse behandelingen mogelijk om klachten te verhelpen. We hebben de veelvoorkomende klachten voor u op een rij gezet. Voor vrouwen tot ongeveer 40 jaar is de mondzorg rond zwangerschappen een extra aandachtspunt.

18 – 35 jaar: Voor mensen van 18 tot ongeveer 35 staat de mondzorg vooral in het teken van preventie. Onze mondhygiënisten zorgen dat uw mond en tanden er mooi uitzien en gezond en sterk blijven. Naast onze preventieve zorg geven wij hiervoor praktische tips en adviezen. Bijvoorbeeld om wittere tanden te krijgen en te behouden.

Voor vrouwen is zwangerschap vaak een belangrijk aandachtspunt. De invloed van zwangerschap op mond en tanden (en andersom!) kan namelijk groot zijn, vooral door hormonale veranderingen. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

35 – 65 jaar: In deze leeftijdscategorie staat naast preventieve mondzorg ook de behandeling van klachten centraal. Bijvoorbeeld het behandelen van gevoelige tanden of bloedend of ontstoken tandvlees. Bij onze patiënten met een kunstgebit is onderhoud van het ‘klikgebit’ vaak een belangrijk aandachtspunt.

Veelvoorkomende klachten in deze leeftijdscategorie

In de leeftijd van 18 tot 65 jaar zijn dit veelvoorkomende klachten aan mond en gebit:

  • Gevoelige tanden
  • Tandsteen
  • Verkleuring van tanden
  • Slechte adem (Halitose)
  • Bloedend tandvlees
  • Tandvleesontsteking (Gingivitis)
  • Vergevorderde tandvleesontsteking (Parodontitis)
  • Bultjes of blaren in de mond
  • Vieze smaak in de mond

Wij kunnen deze klachten uitstekend verhelpen. Ook problemen waar mensen al langer mee rondlopen, kunnen wij vaak in korte tijd oplossen.

Speciale aandacht voor Gingivitis en Parodontitis

Vooral bij mensen boven de 30 jaar komt ontstoken of bloedend tandvlees (Gingivitis) regelmatig voor. Dit kan ook leiden tot (blijvende) aantasting van het tandvlees door ontstekingen (Parodontitis). Daardoor kunnen losstaande tanden ontstaan. Gelukkig is dat te voorkomen en relatief goed te behandelen. In onze praktijk in Zutphen behandelen wij de klachten en geven tips en adviezen om klachten door Gingivitis en Parodontitis te voorkomen.