Preventie en voorlichting voorkomt behandelingen

Veel problemen in de mond zijn te voorkomen met goede mondhygiëne. Daarom staat preventief werken bij ons centraal. Wij bieden preventieve zorg en geven advies over bijvoorbeeld tandenpoetsen en mondreiniging. Zo vergroten wij het zelfbewustzijn van onze patiënten. Het einddoel is een goede en gezonde bacteriële balans in uw mond.

Als tandplak langere tijd aanwezig is op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dat heet tandsteen. De voorkeursplek van tandsteen is vooral langs de tandvleesrand en tussen uw tanden. Dat zijn de plekken waar u moeilijk bijkomt en die vaak vergeten worden tijdens het tandenpoetsen.

Laat tandsteen vroegtijdig verwijderen

Tandsteen kunt u niet wegpoetsen en moet professioneel verwijderd worden. Uiteraard zorgen wij daarvoor. Op den duur kan tandsteen anders problemen aan het tandvlees veroorzaken. Het is daarom verstandig om al vanaf jonge leeftijd uw tandsteen te laten verwijderen. Het is natuurlijk nog beter om tandsteen te voorkomen. Poets daarom goed uw gebit. Wij geven hiervoor poetsadviezen.

Tijdens een bezoek wordt uw gebit gereinigd en gepolijst. Ook krijgt u – indien nodig – instructies en tips voor het reinigen van uw gebit.

Meer achtergrondinformatie over goede zorg voor uw gebit, kunt u vinden op www.allesoverhetgebit.nl